Omgeving

Beleef uw vakantie in het prachtige Zuidwest Friesland

Tips van ons:

U kunt het Zuiderzeemuseum en met de kinderen het sprookjesmuseum bezoeken met de veerboot Stavoren-Enkhuizen over het IJsselmeer. 

Skûtsjesilen (zeilen) in de bouwvakantie.

Sybrandy’s ontspanningspark. Dit is een attractiepark voor kinderen op 15 minuten afstand met de auto. 

Het mooie (zand) strand aan de kust van het IJsselmeer.

Indien u boekt ligt er een lekkere Molkwarder koek voor u klaar, die bij ons in het dorp, op 200 meter afstand gebakken wordt.

Over Molkwerum 
Het eeuwenoude dorp Molkwerum ligt aan het IJsselmeer, tussen de Friese Elfsteden Hindeloopen en Stavoren in. Molkwerum heeft een ruime geschiedenis, waarvan het accent ligt in de zestiende en zeventiende eeuw. De zeventiende eeuw was voor de Nederlanders de Gouden eeuw. Een nieuwe eeuw van grote welvaart. Molkwerum had zeker door de aanwezigheid van een eigen zeehaven profijt van die welvaart. Het dorp bestond uit een veelvoud van woningen, gebouwd op acht eilandjes. Met een eigen taal, een klederdracht en een schilderkunst was het een eigenaardig dorp aan de voormalige Zuiderzee. Het dorp stond bekend als “Het Friese doolhof”.
Het is meer dan de moeite waard om dit prachtige dorp aan het IJsselmeer met de nog aanwezige grachtenstructuur en zijn bijzonder oude karakter te bezoeken.